Björn Andreasson med pappa Ola ser fram mot padelturnerningen den 25 januari. Det har blivit ett antal turneringar sedan sommaren 2018. Foto: stefan Olofson
Gänget som ser till att padelturneringen kan genomföras är från vänster Staffan Ekström, Joakim Rosander, Olof Andreasson, Ola Andreasson, Björn Andreasson, Pether Karlsson och Cina Andreasson. Foto: Stefan Olofson

Padel mot ALS till förmån för forskning

hässleholm För två år sedan fick Ola Andreasson, profil och tränare i Röke IF, diagnosen ALS. Familjen med sonen Björn som motor har samlat in 279 000 kronor i olika sportarrangemang till förmån för forskningen om sjukdomen sedan dess. Nu är det dags för ”Padel mot ALS”.

Ola Andreasson tar en dag i sänder och håller modet uppe med familj och vänner. Han tänker inte missa padelturneringen i Hässleholms padelhall lördag den 25 januari.
– Ja, det är första gången vi kör padel mot ALS. Vi har ju haft fotbollsturneringar och golf mot ALS och det är tack vare klubbarna och sponsorer, som vi kan ro iland turneringarna, säger Björn Andreasson.
Han har bollat lite tankar om vilken sport som skulle stå på tur för nästa insamling.
– Padel känns rätt i tiden. Vi testar det och det är hyfsat lätt att ro iland, kommenterar Björn Andreasson.

Joakim Rosander, som är ordförande i Padelklubben fick ett sms från Björn Andreasson om en padelturnering. Joakim samlade gänget med Staffan Ekström i klubbstyrelsen och tävlingsansvarig och Pether Karlsson, som äger hallen, och alla var överens om att ställa upp med hall och banor en heldag för ALS-forskningen.
– Det känns rätt, säger Joakim Rosander.
Att hyra en bana i timmen kostar 280 kronor.
Med totalt 30 lag fördelade på sex grupper blir det en beskedlig slant, som kommer in till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning lördag den 25 januari.
Varje lag betalar 500 kronor.
– Det blir korta intensiva matcher med minst fyra matcher för varje lag, kommenterar Björn Andreasson.

Turneringen är beräknad att pågå i nio timmar mellan klockan 9 och 18.
– Vi la ut 24 platser. Intresset var så stort så vi gick upp till 30 platser, berättar Björn Andreassson.
Det är gratis inträde för de som vill komma och titta på turneringen.
– Vi har försäljning av våra ”Fotboll mot ALS-armband”, nyckelringar och tröjor och så finns det kiosk med frukost och fika under dagen, säger Björn Andreasson.
Sedan första fotbollsturneringen i Röke sommaren 2018 hölls ytterligare en förra sommaren samt en golfturnering och en cykeltävling.
Esteteleverna på HTS arrangerade en konsert till förmån för ALS- forskningen inspirerade av Björn Andreassons turneringar.
– Det blir en fotbollsturnering i sommar igen och en dansgala i Tyringe, berättar Björn Andreasson.
Turneringarna har blivit ett gemensamt familjeprojekt, som de tänker fortsätta med för lång tid.
– För min del är det samtidigt en terapi under pappas sjukdom, säger Björn Andreasson.
Klubbar, föreningar, företag och sponsorer i kommunen ställer upp för att hjälpa till i familjen Andreassons insamlingar.

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...