Annons

Han visste mest i tv-frågesport

broby/OSBY Marcus Bergendorff, Broby, vann veckotävlingen i Vem vet mest? i Svt i lördags. Den 9 maj får vi se hur det går i semifinalen i programmet, som läggs ned efter vårsäsongen.
Östra Göinge • Publicerad 13 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Marcus Bergendorff, Broby, vann Vem vet mest? i Svt i lördags. 	                    FOTO: PRIVAT
Marcus Bergendorff, Broby, vann Vem vet mest? i Svt i lördags. FOTO: PRIVAT

Hur kom du med i tävlingen?

– Jag anmälde mig för länge sedan och blev uppringd i november 2018 och fick då svara på ett antal kunskapsfrågor. Så våren 2019 ringde de och sa att jag var uttagen till programmet, som spelades in i september förra året.

Annons

Hur gick det till?

– Alla avsnitt spelas in inom loppet av några veckor. Jag vann veckotävlingen och gick till semifinal. Det programmet kommer att sändas den 9 maj. Men jag kan inte säga hur det gick i den omgången...

Vad gör du till vardags?

– Jag jobbar på Ekbackeskolan i Osby som speciallärare på gymnasiet och bor i Broby.

Är du allmänbildad?

– Ja, det kan man nog påstå. Jag har alltid läst mycket och tyckt om frågesporter. Och så tycker jag om att tävla och är nog en vinnarskalle.

Är det nervöst att svara på frågor framför Tv-kameran?

– Det blir att man fokuserar lite extra och får ett adrenalinpåslag men man kan också bli blockerad. Jag tycker det var jättekul och en intressant upplevelse.

Vad händer nu?

– Jag har fått lite blodad tand men har inga planer på att delta i något frågesportprogram framöver.

Våren 2020 är sista säsongen som Vem vet mest? sänds. Programmet läggs ned efter 12 år och efter sommaren satsar Svt förmodligen på en helt ny tävling.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons