Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone och Katie Proctor spelar familjen i Ken Loachs film ”Sorry we missed you”, som visas den 4 maj. Foto: Scanbox/pressbild

Internationellt hos vårens Filmstudio

HÄSSLEHOLM Åtta filmer från åtta olika länder står på programmet när Hässleholms Filmstudio i vår fortsätter visa kvalitetsfilmer som sällan syns i det vanliga bioprogrammet.

På måndag, den 13 januari, är det förköp av medlemskortet som gör det möjligt att se samtliga filmer på vårens program.

Det sker i Parkbiografens foajé klockan 18-19 och då får medlemmarna även välja om de vill se filmerna klockan 15.30 eller 18.
Måndagen därpå, den 20 januari, är det dags för den första filmen: Gud finns, hennes namn är Petrunya. Denna makedoniska film från 2019 om en kvinna som utmanar patriarkatet har både rosats av kritiker och vunnit åtskilliga priser.

Den 3 februari visas franska Yao som utspelar sig i Senegal och den 24 februari fransk-israeliska ”Tel Aviv on Fire”, som beskrivs som en djärv och varmhjärtad komedi om Israel och Palestina-konflikten genom en manusförfattares ögon.
Den 9 mars visas den amerikanska politiska satiren ”Sorry to Bother You”, skriven och regisserad av vänsteraktivisten och rapparen Boots Riley.
Bränd av sydkoreanske regissören Chang-dong Lee är löst baserad på en novell av Haruki Murakami och har både hyllats av recensenter och vunnit priser över i stort sett hela världen. Den visas den 23 mars.

Spanien representeras på vårprogrammet av Pedro Almodóvars Smärta och ära, med Antonio Banderas i huvudrollen som Almodóvars alter ego, den åldrande filmregissören Salvador. Smärta och ära visas den 6 april.
Bland alla nyare filmer har det även smugit sig in en klassiker på programmet, den 20 april visas Ettore Scolas mästerverk Vi som älskade varandra så mycket från 1974 i en restaurerad version.
Vårsäsongen avslutas den 4 maj med den brittiska socialrealismens mästare Ken Loachs senaste film, ”Sorry We Missed You”.

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...