Annons

Personalen fick gömma sig vid rånet

Publicerad 13 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT/Arkiv
Foto: TT/Arkiv

Larmet kom in till polisen 00:20. Då hade två gärningsmän tagit sig in på restaurangen som finns på Skåneporten längs med E4 i höjd med Örkelljunga genom att krossa en ruta. Kort tidigare hade restaurangen stängt för natten.

Inne i restaurangen tog sig personalen till ett annat rum när rånarna tog sig in. Samtidigt lade rånarna beslag på dagskassan och flydde sedan platsen.

Annons

Ingen person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Det var det första av två rån som utfördes vid rast- eller handelsplatser längs motorvägar i de nordliga delarna av Skåne. Strax efter halv fyra på morgonen inträffade det andra. Då vaknade en lastbilschaufför som stannat till för natten på rastplatsen vid Erikslund i Ängelsholms kommun.

Han upptäcker att fyra personer har tagit sig in i hans lastbil och är i färd med att stjäla gods från den. När chauffören går ut ur lastbilen blir han slagen av en av gärningsmännen. De fyra lämnar sedan platsen. Rånarna kom över fyra lastpallar med kläder.

Inte mycket talar för att det skulle röra sig om samma gärningsmän vid de båda tillfällena.

– Vi tror inte att det finns något samband, säger Jimmy Modin, presstalesman vid polisens ledningscentral.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons