Foto: TT/Arkiv

Personalen fick gömma sig vid rånet

Örkelljunga Strax efter stängningsdags, natten mot måndagen, rånades en snabbmatsrestaurang på Skåneporten.
Tre timmar senare bröt sig fyra män in i en långtradare och misshandlade chauffören.

Larmet kom in till polisen 00:20. Då hade två gärningsmän tagit sig in på restaurangen som finns på Skåneporten längs med E4 i höjd med Örkelljunga genom att krossa en ruta. Kort tidigare hade restaurangen stängt för natten.

Inne i restaurangen tog sig personalen till ett annat rum när rånarna tog sig in. Samtidigt lade rånarna beslag på dagskassan och flydde sedan platsen.

Ingen person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Det var det första av två rån som utfördes vid rast- eller handelsplatser längs motorvägar i de nordliga delarna av Skåne. Strax efter halv fyra på morgonen inträffade det andra. Då vaknade en lastbilschaufför som stannat till för natten på rastplatsen vid Erikslund i Ängelsholms kommun.

Han upptäcker att fyra personer har tagit sig in i hans lastbil och är i färd med att stjäla gods från den. När chauffören går ut ur lastbilen blir han slagen av en av gärningsmännen. De fyra lämnar sedan platsen. Rånarna kom över fyra lastpallar med kläder.

Inte mycket talar för att det skulle röra sig om samma gärningsmän vid de båda tillfällena.

– Vi tror inte att det finns något samband, säger Jimmy Modin, presstalesman vid polisens ledningscentral.
– Det skiljer mycket i både tid och tillvägagångssätt. Det ena är ett rån mot en hamburgerrestaurang och det andra är i grund och botten vad vi kallar en kapellskärning, en stöld från en lastbil, som blir rån i motvärnsfallet när lastbilschauffören kommer ut och de ger sig på honom.

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...