Foto: TT

Tjuvar lämnade banken – greps av vittne

VINSLÖV Mannen upptäckte vad som skedde och grep en av tjuvarna i väntan på polis. Hundar spårade upp den andra.

En man i 40-årsåldern gjorde en hjälteinsats natten mellan fredag och lördag när han blev vittne till ett inbrott i Sparbanken Göinge vid Torget. Två män hade tagit sig in i banken genom att bryta upp ett fönster.

När de var på väg att lämna brottsplatsen med sitt byte klockan 02.00 på natten uppmärksammade mannen vad som hade hänt och lyckades gripa en av dem.
– Det var såklart rådigt och ett nyttigt ingripande. Man ska vara säker på att man reder av det, men i det här fallet verkar allt ha gått bra, säger Magnus Vendler vid Hässleholmspolisen om vittnets ingripande.

Polisen larmades och anlände till platsen med en hundpatrull och lyckades då spåra upp den andre gärningsmannen. Längs hans flyktväg hittade polisen diverse datorutrustning som tillgripits från banken.
De två gripna, som är män i 20-årsåldern, är nu misstänkta för stöld genom inbrott.

 

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...