Annons

Hjälm- och körkortslös får böta

Östra Göinge Kristianstads tingsrätt dömer en man i 25-årsåldern, hemmahörande i Knislinge, till 40 dagsböter om sammanlagt 2 000 kronor för olovlig körning och brott mot trafikförordningen.
Östra Göinge • Publicerad 14 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Kristianstads tingsrätt dömer en man i 25-årsåldern, hemmahörande i Knislinge, till 40 dagsböter om sammanlagt 2 000 kronor för olovlig körning och brott mot trafikförordningen.

Mannen ertappades i september ifjol när han körde en så kallad klass 1-moped på Tydingegatan i Broby utan erforderligt körkort. Vid tillfället saknade mannen även hjälm.

Inledningsvis erkände mannen hjälmbrottet men nekade till olovlig körning med hänvisningen till att han inte trodde att det behövdes körkort för att få köra mopeden i hastigheter under 40 kilometer i timmen. I ett senare skede har man dock erkänt båda gärningarna.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons