Annons

Omhäktad i nio dagar till

HÄSSLEHOLM Under måndagen omhäktades en av de män som sitter misstänkta kring mordförsöket på Ljungdala den 12 december.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Under måndagen omhäktades en av de män som sitter misstänkta kring mordförsöket på Ljungdala den 12 december. Under tisdagen omhäktades den anda man som sitter frihetsberövad.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hade motsatt sig omhäktning, men tingsrätten gick på kammaråklagare Helena Ljunggrens linje. Mannen omhäktades därmed för mordförsök och grov misshandel, samt för narkotikabrott på en annan adress i Hässleholm.

Annons

Omhäktningsförhandlingen skulle egentligen ha ägt rum för knappt en vecka sedan, men sköts upp till tisdagen på grund av att mannens advokat inte var tillgänglig på utsatt datum. Därför gällde förlängningen bara resterande tid av de två veckor som retroaktivt medgavs av tingsrätten. Nästa datum för åtal eller omhäktning är därför den 23 januari.

En tredje person är häktad i sin frånvaro i ärendet. Han anhölls i sin frånvaro redan samma kväll som skjutningen ägde rum, och har hållit sig undan polisen i drygt en månads tid.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons