Omhäktad i nio dagar till

HÄSSLEHOLM

Under måndagen omhäktades en av de män som sitter misstänkta kring mordförsöket på Ljungdala den 12 december. Under tisdagen omhäktades den anda man som sitter frihetsberövad.
Mannen, som är i 20-årsåldern, hade motsatt sig omhäktning, men tingsrätten gick på kammaråklagare Helena Ljunggrens linje. Mannen omhäktades därmed för mordförsök och grov misshandel, samt för narkotikabrott på en annan adress i Hässleholm.
Omhäktningsförhandlingen skulle egentligen ha ägt rum för knappt en vecka sedan, men sköts upp till tisdagen på grund av att mannens advokat inte var tillgänglig på utsatt datum. Därför gällde förlängningen bara resterande tid av de två veckor som retroaktivt medgavs av tingsrätten. Nästa datum för åtal eller omhäktning är därför den 23 januari.
En tredje person är häktad i sin frånvaro i ärendet. Han anhölls i sin frånvaro redan samma kväll som skjutningen ägde rum, och har hållit sig undan polisen i drygt en månads tid.

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...