Annons

Frikänd för mordet i Kastberga riskerar åtal

Eslöv • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Poliser vid gård i Kastberga öster om Eslöv på fredagen, där polisen på förmiddagen hittade en äldre man bakbunden och död.
Foto Stig-Åke Jönsson / TT
Poliser vid gård i Kastberga öster om Eslöv på fredagen, där polisen på förmiddagen hittade en äldre man bakbunden och död. Foto Stig-Åke Jönsson / TT

Det var i mitten av maj 2008 som lantbrukaren brutalt mördades i sitt hem.

I april 2010 åtalades två personer för mordet.

Annons

Ytterligare två personer, den dömdes föräldrar, delgavs misstanke för inblandning i mordet, men åklagaren lade sedan ner förundersökningen mot dem.

[contentcards url="http://www.skd.se/2010/12/23/inte-sakert-mordaren-avtjanar-straffet-har/" one_line="true"]

Hon vill inte uttala sig mer om det hela än så, och hänvisar till förundersökningssekretess.

De nya uppgifterna har också lett till att Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet (RIO) vid Åklagarmyndigheten har återupptagit förundersökningen angående mord.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/12/12/tva-begardes-haktade-for-kastbergamordet/" one_line="true"]

Annons

Nya omständigheter eller bevis ska ha framkommit. Om HD beviljar resning innebär det att den gamla domen upphävs och att det normalt blir en ny rättegång i fallet.

Sedan en brottmålsdom har vunnit laga kraft, får resning beviljas till nackdel för den tidigare tilltalade bara om brottet kan ge fängelse i mer än ett år.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/12/09/mannen-overmannades-i-sitt-hem/" one_line="true"]

Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons