Ingen från Vittsjö i Årets elva

Fotboll Sex spelare från fjolårets damallsvenska mästare.
Hässleholm • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Sex Rosengårdsspelare tog plats i årets elva, men Vittsjö fick ingen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Sex Rosengårdsspelare tog plats i årets elva, men Vittsjö fick ingen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

När Spelarföreningen under onsdagen presenterade Årets elva i Damallsvenskan 2019 fick de svenska mästarinnorna FC Rosengård med sex spelare, medan årets överraskningslag Vittsjö GIK däremot helt saknade representation.

Röstningen till Årets elva har gjorts genom att spelarna röstat på tre backar, fyra mittfältare och tre forwards (3–4–3) oaktat kant/central tillhörighet och balans i laget. Efter detta har en elva tagits fram av Spelarföreningen.

Fakta:

Följande spelare tog plats i elvan framröstade av sina kollegor:

• Jennifer Falk (Kopparbergs/Göteborg FC)

Anna Anvegård valdes dessutom till årets spelare i damallsvenskan.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.