Kommunala nybyggen behövs

Opinion Den kommunala planeringsprocessen är omständlig och omfattande, vilket ska så vara enligt både lagstiftning och beprövad erfarenhet.
Opinion • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Den kommunala planeringsprocessen är omständlig och omfattande, vilket ska så vara enligt både lagstiftning och beprövad erfarenhet. Samtidigt får den inte vara för långsam för då uppfylls inte målen i visionsdokument och översiktsplaner. Det är en svår balansgång gentemot nödvändiga dagliga verksamheter som vård, skola och omsorg när ekonomin i kommunerna är i ett ständigt omprövande och där man samtidigt måste blicka framåt. För att kommunen ska växa och få ett ökande skatteunderlag behövs nybyggen, både av bostäder och lokaler för näringslivet.

Katarina ErlingsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.