Frukt och grönt är den största utmaningen när det gäller matsvinn säger Annica Hansson Borg. Det mesta säljs i lösvikt och det innehåller mycket vatten. Foto: Stefan Sandström
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Inplastade gurkor har betydligt längre hållbarhet än de utan plast. Foto: Stefan Sandström
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Frukt och grönt som har fläckar och skador säljs till ett betydligt billigare kilopris. Foto: Stefan Sandström
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Från och med den 1 maj blir det skatt på påsar till frukten. Kostnaden blir 30 öre per påse. Foto: Stefan Sandström
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Syrefria förpackningar gör att köttet håller tre gånger längre. Foto: Stefan Sandström

Smartare förpackningar ger mindre svinn

Hässleholm – Förpackningar är inte bara av ondo. Det konstaterar Annica Hansson Borg som är miljö- och kvalitetschef på Bergendahls i Hässleholm. Och när det gäller kött kan syrefria förpackningar få varan att hålla tre gånger så lång tid och köttet blir dessutom mörare när syret försvinner.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Lockar Jill Johnson dig att köpa biljett till Torsjö Live?

Loading ... Loading ...