Rädda Hässleholm!
n Har du märkt att många butiker och café stänger ner?
Hemtex, Glitter, Lövet, Skoaffären No: 1, och Carl Anderssons är några exempel. Detta är inte det enda som händer i Hässleholm, kommunen ligger back många miljoner. De lägger pengar på många saker men bryr sig inte om oss ungdomar.
Vad hände med ungdomens hus som skulle öppna för ett par år sen?
Nu har kommunen till och med börjat klaga på ungdomar som stökar på biblioteket. Vi har ju annan ingenstans att hänga i stan. Då tänker ni säkert att vi kan gå till Markan men tänk på oss som bor andra sidan stan. Vi har inte möjlighet att komma dit eftersom det ligger så långt bort från oss. Nu har också politikerna lagt förslag på att bygga ett ungdomens hus vid skejtparken. Detta tycker jag är ett dåligt förslag. Där pågår droghandel. Hässleholm borde tänka på sin budget och sköta sin ekonomi istället för att dra ner på lärare i skolan och personal på Kulturskolan. Jag fattar att det är mycket som kostar pengar i en kommun, men man behöver inte lägga ner massor av pengar på onödiga saker som ombyggnaden av centrum utanför stationen, med kostnaden mellan 20-30 miljoner.
Till sist måste vi i Hässleholm börja gynna våra lokala butiker som vi har. Många har gått i konkurs och vad beror det på?
Jo, att folk handlar på nätet, så gynna våra lokala butiker och rädda vår inte så längre fina stad. Till kommunen vill jag säga att tänk en sista gång innan ni påbörjar någonting nytt. Lös så att ungdomarna har något bra ställe att vara på.

Dagens fråga

Tycker du om att bada bastu?

Loading ... Loading ...