Annons

Festivaler satsar mot övergrepp

Kultur och Nöje Dare to Care är ett projekt som lanserades förra året av Svenska Live och RFSU och syftar till att främja ömsesidighet i alla sexuella möten. Under våren och sommaren kommer nu ett 50-tal festivaler, klubbar och konsertarrangörer runt om i Sverige att ansluta sig till projektet.
Publicerad 16 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Malmöfestivalen tillhör de festivaler som anslutit sig till dare to Care. Foto: Jörgen Johansson/Kontinent
Malmöfestivalen tillhör de festivaler som anslutit sig till dare to Care. Foto: Jörgen Johansson/Kontinent

Bland dem som anslutit sig till Dare to Care finns ett antal festivaler, evenemang och klubbar i Skåne som till exempel Malmöfestivalen, Garageprojektet i Hammenhög, Evenemang Kristianstad, Mejeriet i Lund, Rock Festival Malmö, Rock Stage Malmö, KB, Babel, Folk & Rock, Mejeriet, The Tivoli och många fler.

– Vi ser fram emot att arbeta med Dare to Care för att få publik, personal och vakter att hjälpas åt för att stävja alla former av övergrepp. Det känns väldigt inspirerande att arbeta ihop med andra venues, festivaler och institutioner för att gemensamt hitta vägar framåt i dessa viktiga frågor. säger Viktor Andersson, programansvarig på Babel, i ett pressmeddelande.

Annons

Inom Dare to Care utbildas personal och publik för att öka medvetenheten kring sexuella övergrepp och få fler att agera om de ser någon som riskerar att bli utsatt.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons