Maten i skolan ska vara ätbar!

Maten i skolan måste vara mat som alla vill äta. I min skola så äter jag och min klass i matsalen cirka 1-3 gånger i veckan.
Jag tycker att man behöver mat som fler barn och unga tycker om att äta exempelvis köttbullar, pasta eller kyckling.
För det första så måste man äta i matsalen så man har energi till de andra lektionerna men de flesta gånger så blir det inte så. Det är nästa aldrig god mat i skolan och då äter man mindre eller inget alls och då blir man trött och presterar sämre i skolan.

För det andra så äter vi mindre i skolan och då kommer vi hem och äter. Senare på kvällen när vi ska äta middag/kvällsmat så äter vi mindre, vaknar hungriga, äter mycket till frukost äter inget till lunch och sen äter man mycket till middag/kvällsmat.
Då blir det en ond spiral.
Det är ju mycket potatis och grönsaker i skolan för vi måste få i oss viktiga saker som finns i den maten, men den är inte alltid god.
Maten kostar ju också pengar och det blir säkert dyrare att ha bättre mat varje dag.
Jag förstår att man inte alltid kan ha god mat men lite oftare skulle man vilja ha det.

Jag har gjort en undersökning i min klass och jag frågade: Vad de tyckte om maten och hur många stjärnor maten skulle få.
Jag och min klass skulle ge vår skolmat i snitt på 1,5 av 5 stjärnor.

Dagens fråga

Hoppas du att kylan nu kommit för att stanna?

Loading ... Loading ...