Annons

Svårt nå polisen på telefon

Sverige Under natten har det inte gått att nå polisen på deras telefonnummer 114 14. Vid lunchtid på torsdagen meddelade polisen att allt skulle fungera som tidigare.
Publicerad 16 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var vid ett-tiden på natten mot torsdagen som problemen uppstod. Vad de berodde på var oklart. På polisens hemsida skrev man att felsökning pågick. Telefonproblemen gäller i hela riket men har inte drabbat larmnumret 112.

Problemen kvarstår fortfarande vid tio-tiden på förmiddagen. Efter det vanliga inspelade meddelandet som alltid kommer när man ringer 114 14 får man beskedet att det kan vara svårt att nå polisen på telefon och att felsökning pågår.

Annons

– Än så länge har vi inte fått någon prognos på när det kan vara avhjälpt, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Även om det alltså inte går att nå polisens växel för nuvarande går det ändå att göra polisanmälningar.

– Man kan fortfarande göra anmälningar och lämna tips via polisens hemsida, säger Jimmy Modin.

Senare under förmiddagen gick polisen ut med informationen att det åter gick att ringa 114 14, men att det kunde vara störningar på grund av tidigare samtal som inte kommit fram. Vid lunchtid uppdaterades informationen med att det skulle gå att ringa som vanligt igen.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons