Vad är det som händer i Sösdala?

Vad händer i Sösdala?
Ett nytt år har inletts i vad förväntar vi oss i Sösdala med omnejd.
Jag börjar med det kreativa och positiva som sker här. Björn Holgerssons renovering av gamla mejeriet som skall bli ett utökat sortiment av hans redan erkänt goda öl.

På andra sidan Häglingevägen bedriver Peter Wiktorsson i gamla toffelfabriken framtagning av prototyper för tillverkning av entreprenadmarknaden.
På Wetteryd pågår en större satsning i anslutning till gravfältet som kan bli ett av de större turistmålen i kommunen. Vid torget finns Returskafferiet som erbjuder fantastiska program i form av mat och dryck.
Ett föreningsliv som saknar motstycke för alla kategorier våra företag och handlare ej att förglömma. Skolor, läkarstation äldrevård och apotek ej att förglömma.

Det negativa att kommunledning och vissa förvaltningar och nämnder inte ser framåt genom att ta bort simhall, ungdomsgården, servicekontoret, inrätta skyddszoner vilket hindrar byggnation och privat barnverksamhet Förhalande av ny brandstation. Här kan man prata om riskfaktorer då nuvarande brandstation ligger på Sösdalas vattentäckt! Indragning av bokbussen.
Konsekvenserna av ert handlande är ett slag i ansiktet för Sösdalaborna med omnejd.
Exempelvis nedläggning av en oerhört aktiv simklubb skolornas tillgång för simundervisning.

Medborgarnas möjligheter till friskvård och folkhälsa.
Ej på grund av kommunens dåliga ekonomi utan uruselt underlag för investering och driftskostnadskalkyler ej heller någon konsekvensanalys är framtagen. Nedläggning av en mycket välbesökt ungdomsgård där samarbetet med pensionärernas styrketräning har fungerat utmärkt. Är detta ett sätt att lägga ner sporthallen genom att ta bort verksamheter? Vad säger revisorerna om kapitalförstöring genom bristande underhåll av simhallen?

Vad säger våra lokala politiker (förutom Joachim Fors) om ni finns.
För Sösdalas framtid vädjar jag än en gång gör om och gör rätt innan musten går ur vår framtidstro. Med dessa rader önskar jag god fortsättning 2020.

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...