Annons

Sverige mot storförlust

handboll Sverige gick mot en storförlust mot Portugal i kvällens sena match i EM-handbollens mellanrunda i Malmö arena. Med åtta minuter kvar av matchen leder Portugal med hela 31-21 efter 15-12 i halvtid och det utvecklar sig till en riktig överkörning.
Sport • Publicerad 17 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En arena klädd i gult och blått tog emot det svenska landslaget med en fantastiskt fin inramning - men fick aldrig det svenska spelet att riktigt lyfta i den första halvleken.

Portugal tog ledningen i matchen och höll den i drygt tio minuter innan Kim Ekdahl du Rietz och Lukas Nilsson med några raka kanoner från distans vände 4-5 till 7-6.

Annons

Men glädjen blev kortvarig. Ett helt misslyckat försök att ta ut målvakten i numerärt underläge kunde Portugal göra två raka i tom kasse efter att ha brutit ganska taffliga svenska anfall.

Portugiserna ryckte åt sig en ledning med tre mål och höll sedan den marginalen till halvtid, mycket tack vare flera svenska skottmissar i halvlekens slutskede, där både Lukas Nilsson och Jack Thurin brände skottlägen.

I den andra halvleken försökte Sverige med det mesta, ideliga målvaktsbyten. fem-ett-försvar, byte av spelare på nio meter  men ingenting hjälpte. Det svenska anfallsspelet var trögt och omständligt och  bakåt kunde det svenska försvaret inte lösa Portugals snabba sju-sex-spel.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons