Tre elever på hela mellanstadiet

BALLINGSLÖV Mer än hälften försvann från Ballingslöv, trots att kommunen valde att lyssna på föräldrarnas protester mot nedläggningen och behålla mellanstadiet.
Hässleholm • Publicerad 17 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi har inga elever kvar i femman och sexan. I fyran går tre kvar, men vi bedriver verksamheten kvar i oförändrad omfattning, berättar Rolf Bengtsson, chef över barn- och utbildningsförvaltningen.

Debatten om mellanstadiets vara eller icke vara blossade upp under hösten, efter att tjänstemännen ville diskutera en flytt av de sju mellanstadiebarnen till Farstorps skola. Med så få barn var det inte pedagogiskt försvarbart att bedriva undervisning, menade man. Men föräldrar rasade och med röster från SD, S och C beslutades att mellanstadiet skulle vara kvar.

Varför flyr eleverna skolan?

Den stora frågan nu är enligt Rolf Bengtsson hur föräldrarna till de tolv blivande eleverna i förskoleklassen ställer sig till att välja Ballingslövs skola.

Såvida ingen mer hoppar av kommer det nästa läsår att gå åtta elever på mellanstadiet.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.