Nattåg från Malmö till London kan bli verklighet

Publicerad 18 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021

Det är den brittiska tidningen Independent som berättar om planerna. Enligt dem ska man kunna åka från Malmö central 19.40 och sedan färdas till Köln under natten. Till Köln anländer man klockan sex på morgonen och därifrån kan man sedan ta redan existerande anslutning till London som är framme 11.57. Eller så kan man var i Paris strax efter klockan tio på förmiddagen

Tanken är att planen ska vara satt i verket och trafiken igång antingen 2022 eller 2023. Tanken är att tågrutterna ska innebära ett alternativ till kortdistansflygningar.

Den nya rutten kan jämföras med att det idag tar två fulla resdagar med tåg från Malmö till London, inklusive en övernattning och att den sista direktgående färjelinjen mellan Sverige och Storbritannien, DFDS Seaways rutt mellan Göteborg och Newcastle lades ned 2006..

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.