Stor legoutställning blir av under våren

Hässleholm Den stora legoutställningen som riskerade att ställas in på grund av att ingen lämplig lokal fanns tillgänglig blir nu trots allt av.Modelljärnvägsföreningen kommer att kunna hyra en lämplig lokal av Hibab.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Under lång tid har modelljärnvägsföreningen aviserat att de behöver mer utrymme och har framfört önskemål om att få hyra grannlokalen på Garnisonsområdet. Plötsligt blev läget akut när den stora legoutställningen blev aktuell.

Det har hittills inte varit möjligt att hyra grannlokalen eftersom den kommunala verksamheten ”Ge och få” som jobbar med bland annat återvinning av möbler idag har sitt lager där.

För att lösa situationen har Hibab (Hässleholms Industribyggnads Ab) erbjudit modelljärnvägsförening att hyra en lokal på Garnisonen som är stor nog för att inhysa legoutställningen.

Den aktuella utställningen beräknas locka 125 stycken utställare och cirka 5 000 besökare, och är en viktig inkomstkälla för föreningen.

Föreningen är fortfarande mycket intresserad av att hyra grannlokalen med tanke på att man planerar att genomföra flera stora utställningar.

Från kommunens sida har man meddelat att man arbetar med att lösa frågan om nya lokaler där både modelljärnvägsföreningen och ”Ge och få” behöver utökad plats.

Christer Caesar som är ordförande i modelljärnvägsföreningen är glad över att legoutställningen blir av även om han hade hoppats på grannlokalen.

– Det blir lite mer jobb på det här sättet, men vi jobbar vidare med att hitta en lösning.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.