Annons

Polisen: Fler klickar falska poliser

Osby • Publicerad 20 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

I slutet av förra veckan inträffade ytterligare två bedrägeriförsök mot äldre i Osby kommun. Det ena fallet involverade en falsk polis, medan det i det andra återfinns en falsk läkare.

Den falska polisen ska i torsdagskväll ha ringt upp en kvinna i 100-årsåldern. När kvinnan svarade ska den falske polisen påstått att det varit inbrott hos kvinnan. Det ville hon inte kännas vid och valde således att lägga på luren.

Annons

Strax innan klockan 10 på fredagsförmiddagen ringde det hos en kvinna i 75-årsåldern. En person presenterade sig då som läkare. Kvinnan har berättat för polisen att hon känner sin läkare och märkte att det inte var den som ringde. Därför lade hon på luren.

Bägge har enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel agerat föredömligt. Han tycker sig även skönja en viss positiv utveckling gällande bedrägerierna.

– Det har varit ett litet trendbrott. Nu är det fortsatt otroligt många försök, men allt färre fullbordade brott. Folk har blivit mer uppmärksamma, säger han.

I helgen greps även en man i Sölvesborg som misstänks ha varit involverad i den typen av bedrägerier.

Mannen är frihetsberövad och misstänks bland annat för föregivande av allmän ställning.

– Vi kommer naturligtvis att undersöka huruvida det går att knyta honom till andra, liknande brott, konstaterar Robert Loeffel.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons