Annons

22-årig svensk gripen för mord i London

Malmö • Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Den 22-årige svensken greps på Kastrup, efter att ha anlänt med flyg från Thailand. Mannen var internationellt efterlyst för mordet på den 36-årige tidigare Malmöbon, skriver Ekstrabladet.

Det var på julaftonskvällen som den 36-årige mannen sköts till döds med flera skott på öppen gata i London. 36-åringen var på väg hem tillsammans med sin fru och ett barn. Mannen ska ha bott utomlands i flera år, men vara uppvuxen i Malmö.

Annons

Han ska varit nära vän med Karolin Hakims sambo. Karolin Hakim sköts ihjäl på Sergels väg i Malmö den 26 augusti i fjor.

Brittisk polis har begärt den misstänkte 22-åringen utlämnad. 22-åringen motsatte sig både häktningen och kravet på utlämning till Storbritannien eftersom han säger sig inte känna till händelsen som ligger till grund för åtgärderna, skriver tidningen.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons