Åtalas efter hot med pistol

SÖSDALA En man i 35-årsåldern åtalas för grovt olaga hot.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 35-årsåldern åtalas för grovt olaga hot. Detta sedan han i mars förra året ska ha riktat en vapenattrapp mot en kvinna som stod i ett flerfamiljshus. Han ska dessutom ha knäckt antennen till målsägandens bil. Bilen som mannen och en kvinna färdades i hade enligt vittnesuppgifter kört vilt på området först.

Mannen nekar till brott, och åklagaren har en rad vittnesförhör samt en mobilfilm som bevisning mot honom.

Ärendet avslutades inne i Hässleholm där bilen som mannen kört i Sösdala påträffades. Trots blåljus från polisen vägrade han att stanna, och efter knappt två kilometers förföljande och två prejningsförsök fick polisen till slut stopp på bilen i höjd med Burger King på Stobyvägen.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.