Annons

Övergivna stugor vid vägens ände

Östra Göinge • Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Fotograf Castor. Under onsdagseftermiddagen är det vernissage på kulturhuset Vita skolan. Foto: Peter Paulsson
Fotograf Castor. Under onsdagseftermiddagen är det vernissage på kulturhuset Vita skolan. Foto: Peter Paulsson

Fotografen Castor har en förmåga att nosa upp gamla hus och övergivna byggnader. Med sin kamera fångar han bostäder som lämnats åt sitt öde och mer eller mindre slukats av naturen.

Att söka upp torp och hus är Castors variant av fenomenet urban exploration. Urban exploration handlar om att utforska gamla platser i urbana miljöer, exempelvis nedlagda industrier, fabriker skolor och sjukhus. Och att utforska övergivna platser lockade Castor, men han föredrog landbygden med hus och torp framför stadsmiljöerna.

Annons

Utställningen Där vägen svänger och skog tar vid inkluderar i huvudsak övergivna stugor och torp i norra Skåne. I vissa fall handlar det ”bara” om ett fotografi, i andra fall har Castor grävt djupare och ger en mer heltäckande bild av människorna och livet förr i de numera övergivna byggnaderna.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons