GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordbra bokslut för Region Skåne

Skåne Region Skånes preliminära bokslut för 2019 redovisar ett resultat på 1 056 miljoner kronor, vilket är 56 miljoner kronor bättre än budget.
Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
20190320 - Svenska sedlar och mynt
Foto: Fotograferna Holmberg / TT / kod 96
20190320 - Svenska sedlar och mynt Foto: Fotograferna Holmberg / TT / kod 96

Resultatet för koncernen Region Skåne 2019 är 1,14 miljarder bättre än året innan. I fjor höjdes skatten med 49 öre, som ökade intäkten. Intäkterna från skatt och statsbidrag ökade med 8,4 procent jämfört med 2018.

Carl-Johan Sonesson ser positivt på att bokslutet, enligt honom, har kommit en bra bit på vägen för att skapa ordning och reda.

Övriga alliansföreträdare i regionstyrelsen säger att Region Skåne har följt lagen och återställt 2016 års underskott och börjat beta av det från 2017.

Sjukvården dras fortfarande med mycket stora underskott.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.