Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

S imponeras inte av resultatet

Skåne Socialdemokraterna i Region Skåne är inte imponerade över bokslutet för 2019.
– Skattehöjningen gav 1,4 miljard, men överskottet slutar på en miljard, säger oppositionsledare Henrik Fritzon (S).

– Underskotten i sjukvården är fortsatt mycket stora och uppgick 2019 till minus 876 miljoner kronor. Vi ser växande operationsköer, färre vårdplatser och kostnadsutvecklingen på 3,9 procent är bara strax över de två första tertialen 2018, alltså före maktskiftet, kommenterar Henrik Fritzon.
Han konstaterar att de underliggande problemen kvarstår och att de kommer att bli tydliga.
– Alliansen höjde skatten, vilket var välbehövligt, men blockerade vårt förslag om skattehöjning hela förra mandatperioden. Socialdemokraterna ser att sjukvården behöver mer pengar. Budgeten nu är för snäv. Alliansen prioriterar fel genom mer pengar till primärvården och vårdval medan sjukhusen åläggs stora besparingar, säger Henrik Fritzon.

Läs mer:

Dagens fråga

Är du sportlovsledig?

Loading ... Loading ...