Annons

Fler brott mot barn pressar socialtjänsten

Hässleholm Det råder i det närmaste nödläge på socialförvaltningens enhet för barn och unga. Med en personalomsättning på 100 procent i kombination med en mycket kraftig ökning av antalet orosanmälningar för barn och unga vädjar nu verksamhetschef Annette Ekenberg om fler socialsekreterare.
Hässleholm • Publicerad 22 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Orosanmälningarna för barn ökar i Hässleholm. – Det är inte direkt nödläge ännu, men vi måste se över antalet tjänster, säger Robin Gustavsson, KD.                                                  Foto: TT
Orosanmälningarna för barn ökar i Hässleholm. – Det är inte direkt nödläge ännu, men vi måste se över antalet tjänster, säger Robin Gustavsson, KD. Foto: TT

Hon beskriver arbetsbelastningen som extrem för chefer och medarbetare och att man inte klarar sitt uppdrag längre.

Annons

De som har slutat uppger att det är den höga arbetsbelastningen med hög stress och oro, som riskerar rättssäkerheten och kvaliteten i arbetet, som orsaker till att de lämnar.

Det är hårt tryck hela vägen genom systemet, vilket tvingar fram dyra lösningar för kommunen.

Annons

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons