Annons

Allt svårare hyra ut nya lägenheter

Hässleholm • Publicerad 23 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Hesslehems nybygge på Lövgatan 5 i Hässleholm med vd Stephan Persson framför. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Hesslehems nybygge på Lövgatan 5 i Hässleholm med vd Stephan Persson framför. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Med andra ord är det inte så enkelt, att om bara lägenheter byggs så försvinner bostadsbristen. Det förklarar Hässlehems vd Stephan Persson

Hesslehem har de senaste åren byggt 19 lägenheter på Lövgatan, 18 lägenheter i Finjasjö park och påbörjat 44 lägenheter på Garnisonen.

Annons

Men det är inte givet att lägenheterna går åt som smör i solsken. Många gånger avskräcker priset.

Det finns stora grupper som inte har ekonomiska förutsättningar att hyra en nybyggd lägenhet. Men även de som idag äger en villa och skulle vilja flytta till en lägenhet tvekar. Det är inte ovanligt att man bor väldigt billigt i sitt hus som man ägt i många år.

Som ett exempel kan nämnas att det finns två lediga trerumslägenheter på just Lövgatan. Enligt uppgift från Hässlehems hemsida kostar dessa lägenheter 10 441 kronor i månaden.

På Hässlehem har man märkt att det blivit trögare att hyra ut de nyare lägenheterna.

– Det innebär att vi måste vara noga med att följa marknaden, säger Stephan Persson.

Han berättar också att det inte är något driv efter lägenheter i kransorterna. Efterfrågan finns i stället på äldre lägenheter som ligger centralt i Hässleholm.

Men möjligen kan nya arbetsgivare, typ Tågdepån, dra invånare som är beredda att betala för en dyrare lägenhet till Hässleholm.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons