Polis och kriminaltekniker på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av och undersöks av kriminaltekniker. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona, där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona, där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis och ambulans på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av. Foto: Johan Nilsson / TT

Död person flöt i land i Landskrona

Landskrona Polisen har bekräftat att en avliden person flutit i land söder om Landskrona.
Personens identitet är fortfarande okänd.

Räddningstjänsten larmades till en plats vid Lundåkrabukten söder om Landskrona med anledning av ett drunkningstillbud. Larmet inkom till polisen 10:35.

– Vi hanterar det som att det är en människa som flutit i land. Men vi måste först säkerställa att det är en människokropp, och det är inte säkert att det går att göra direkt, säger Patric Fors, presstalesperson på Skånepolisen vid 11:30-tiden.

Den tekniska undersökningen av platsen har inletts. Men vid 14-tiden kunde ingen mer information om ärendet ges.
– Beroende på hur situationen på platsen är kan det ta olika lång tid innan vi fått bekräftat om det rör sig om en människa eller inte, säger Patric Fors.

Först strax efter 17-tiden kunde polisen bekräfta att det rörde sig om en människokropp. Arbetet på platsen fortgår och området är fortfarande avspärrat.

Polisen har ännu inte fastställt om det rör sig om en kvinna eller man.

– När teknikerna är klara på platsen kommer kroppen att skickas på rättsmedicinsk undersökning, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson, vid klockan 17 45.

Den rättsmedicinska undersökningen kan komma att ta tid och enligt Evelina Olsson förväntas inte några svar att ges de kommande två dagarna.

– Det är om teknikerna på platsen gör några fynd i sådana fall, säger hon.

I nuläget hanteras ärendet som ett dödsfall och det finns ingen rubricering om brott.

– Vi vet ju inte vad det är som har hänt än, om det är olycka eller brott. Det första nu blir att fastställa en identitet och därefter kommer vi att jobba vidare med det övriga, säger Evelina Olsson.

Kvinnan som försvann från Landskrona på julafton, är det en person som det skulle kunna vara?
– Det kommer man säkert att titta på i tur och ordning, säger Patric Fors.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...