Annons

Lönsboda avgjorde snabbt mot Skurup

Sport • Publicerad 25 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
André Bengtsson var som vanligt vass framåt för Lönsboda. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
André Bengtsson var som vanligt vass framåt för Lönsboda. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Lönsboda verkar ha skakat av sig förlusterna mot Landskrona och Helsingborg. Onsdagens vinst i derbyt mot Willands följdes upp med en klar seger mot Skurup.

– Landskrona och Helsingborg är visserligen bra lag men jag var inte nöjd med prestationen i de matcherna, menar Lindhe som var desto nöjdare med inledningsperioden mot Skurup.

Annons

– Framförallt så gjorde forwardsspelarna det riktigt bra i försvarsspelet och vann mycket boll. Vilket gjorde att det skapades mycket chanser framåt.

Fabian Olofsson inledde målskyttet redan efter ett par minuter. Robin Nilsson och André Bengtsson såg till att det blev 3–0 genom var sitt mål. I den 14:e minuten fick hemmalaget straff som sattes av Albin Andersson. Det skulle också bli 5–0 innan perioden var över genom William Enkvist.

– Jag tycker vi visade stort tålamod när vi hade boll. Spela de runt tills chanserna dök upp, berömmer Lindhe.

Som fick se mål av Felix Lundholm och Timmy Nilsson fram till 7–1 i mittenperioden. André Svensson och André Bengtsson fullbordade sedan Lönsbodaviktorian med att göra två mål i den tredje perioden fram till 9-1.

– En riktigt kul lördag där segern var klar efter första perioden. I andra och tredje perioden var Skurup lite bättre försvarsmässigt vilket gjorde att vi inte fick lika många klara lägen, analyserar Tobias Lindhe som var mycket nöjd med forwardsbiten.

– Den här gången spelade vi med tre formationer. Det är lätt gjort att man bara använder sig av två men nu lät vi även de unga grabbarna i tredjekedjan få lite mer speltid. De gjorde det riktigt bra och vann sin del i matchen med 2–0.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons