Annons

”Schuster har sett het ut”

Sport • Publicerad 25 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är dags för returmöte mellan de två lag som i praktiken gör upp om den allsvenska direktuppflyttningsplatsen. När lagen möttes i Furutorpshallen var det helt jämnt i paus.

– Simon (Bengtsson) gjorde en bra första halvlek och sedan går Tobbe (Sjöberg) in och har 72 procent – det är groteskt bra. Vi hade också större bredd i anfallsspelet. Anderstorp gör ju flest mål i serien och vi lyckades hålla dem till 21, det är starkt.

Annons

Rosenberg bidrog med sex mål i 29–21-segern.

Så du är expert på att sänka Anderstorp?!

– Jag minns inte de sex målen, jag minns mer de tio tekniska felen jag hade. Så den här gången har vi möjlighet att få tio anfall mer.

Lagkaptenen hyllar sina målvakter som har turats om i matchvinnarrollen.

– Tobbe och Sibbe har överlägset högst räddningsprocent i serien – vi är bra bakåt.

Försvaret blir prio ett i Anderstorp?

– Man brukar säga att man vinner matcher bakåt och det tror jag blir nyckeln även den här gången. De har ju två väldigt bra ytternior, får vi träff på dem och håller koll på linjen så är det mycket som är vunnet, slår Rosenberg fast.

Vinslövs försvarsspel har blivit ännu tryggare under Pelle Källs ledning.

– Pelle har löst lite av det vi var osäkra på i fjol. ”Cassa” (Peter Jönsson) satte mer press på varje individ. Nu följer vi klara regler, har tydliga uppgifter och jobbar mer som ett lag.

Han varnar för smålänningarnas kontringsspel och poängterar att det är av största vikt att Vinslöv håller sig till de offensiva riktlinjer som Pelle Käll och Håkan Jönsson ritat upp.

Annons

Tabelltvåan är välscoutad.

– Pelle och Håkan gör ett jättebra jobb inför matcherna, framförallt Håkan gör ett stort jobb i det dolda, säger Rosenberg och berättar att spelarna bombarderas med videoklipp från den assisterande tränaren.

Tror du inte att Anderstorp har samma koll på er?

– Jag tror inte att de gör läxan lika bra som vi.

Det vågar du säga?!

– Ja, både Håkan och Pelle är grymma i det arbetet. Pelle kan säga: ”skjut honom över huvudet” och jag vet inte varför – men så gör jag det och det blir bra. Alla i laget känner stort förtroende för tränarnas taktiska kunnande.

Vinslöv kan räkna med massivt läktarstöd i Anderstorp och lagkaptenen är inte sen att kredda supportrarna och klubben.

– Det är alldeles underbart. Alla drar sitt lass, det är inte bara vi spelare och ledare utan allt folk vid sidan om som gör ett jättejobb. Det är en jäkla lyx att ha det så när man spelar i division ett.

Emil Karlsson är på väg tillbaka efter en hjärnskakning och har tränat i veckan. Det är dock oklart in i det sista om han spelar seriefinalen.

Någon som är lite extra på g i VHK?

Annons

– Emil Schuster har sett riktigt het ut på träningarna och där har vi ett oerhört svårstoppat vapen.

Ludwig Rosenberg beskriver en grupp i harmoni.

– Det är ett roligt lag att spela i för det är ingen prestige sinsemellan. Alla vill bara framåt, alla vill bara vinna. Både ”Cassa” och Pelle ska ha en eloge för vad de byggt upp. Det är aldrig några sura miner och för mig som lagkapten är det så jäkla härligt.

Han avslöjar dock att den där harmonin riskerar att få sig en törn...

– Halva laget ska spela TV-spel nu i eftermiddag, Call of Duty. Vi får väl se om det blir sura miner efter det, skrattar Ludde Rosenberg.

Vem vinner?

– Simon Bengtsson. Han är ju bäst på det också.

bild 1/2
Emil Schuster var en viktig faktor i Vinslövs anfallsspel, men även i försvaret där han fick ta stort ansvar i avsaknaden av Oscar Paulin. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK:s spelmotor Ludwig Rosenberg ser fram emot seriefinalen i Anderstorp där VHK-supportrarna får en viktig roll på läktaren.                                                             Foto: Stefan Sandström
Emil Schuster var en viktig faktor i Vinslövs anfallsspel, men även i försvaret där han fick ta stort ansvar i avsaknaden av Oscar Paulin. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK:s spelmotor Ludwig Rosenberg ser fram emot seriefinalen i Anderstorp där VHK-supportrarna får en viktig roll på läktaren.                                                             Foto: Stefan Sandström
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons