Skador på flera fordon efter en explosion i ett bostadsområde i Ödåkra utanför Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen. Minst två bilar som stod parkerade vid huset har skadats, men enligt polisen finns det inga personskador. Larmet kom vid 4.30 på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
Skador på flera fordon efter en explosion i ett bostadsområde i Ödåkra utanför Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen. Minst två bilar som stod parkerade vid huset har skadats, men enligt polisen finns det inga personskador. Larmet kom vid 4.30 på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Detonation i Ödåkra under natten

Skåne Nationella bombskyddet klara på platsen, utredningen fortgår.

Vid 04:30-tiden tidigt på söndagsmorgonen inträffade en detonation i Ödåkra utanför Helsingborg. När polisen kommer till platsen kan man konstatera att två bilar som stått parkerade intill en villa skadats. Personerna som befann sig inne i villan ska inte ha skadats fysiskt.

– Det är fortsatt avspärrat. Nationella bombskyddet är tillkallat, och de kommer att undersöka platsen. När de är klara kommer det också att göras en teknisk undersökning, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Skånepolisen, vid 8-tiden.

Vid 10-tiden var bombskyddet klara med sitt arbete, och lämnade då över till polisen för brottsplatsundersökning.

Senare på kvällen, vid 19-tiden, var polisens tekniker fortfarande kvar på platsen.

– Det är ett pågående ärende, men jag har ingen mer information i nuläget, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos Skånepolisen.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats, men man har ännu inte kunnat gripa något misstänkt gärningsperson.