Sekunddrama då Röke tog årets första tre

innebandy Lukas Björkheim gjorde sent segermål
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Lukas Björkheim gjorde Rökes segermål mot Varla när det bara återstod fyra sekunder. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Inte mycket talade för Röke då de fem minuter in på den andra perioden låg under med 1–4. Detta med ett 0–2-underläge efter den första perioden. Röke fick hopp några minuter in på den andra perioden då Sebastian Olofsson slog in en straff efter det att en Varlaspelare räddat ett givet mål men handen. Men två mål inom sex sekunder förvandlade ställningen till för hemmalaget dystra 1-4.

– Det var tufft men jag trodde ändå på det, säger Björkheim.

Det var dock inte segermålet då Marcus Löfwander kunde kvittera efter 19,12. Detta skulle i stället komma efter 19,26. Återigen var det unge Lukas Björkheim som höll sig framme och gjorde sitt andra mål för dagen.