Försvunnen kvinna hittad död

Landskrona Den 43-åriga norska kvinna, som försvann i Landskrona under juldagen, har hittats död.
Publicerad 27 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Polis och kriminaltekniker på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av och undersöks av kriminaltekniker. 
Foto: Johan Nilsson / TT /
Polis och kriminaltekniker på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av och undersöks av kriminaltekniker. Foto: Johan Nilsson / TT /

Polisen hittade en kropp som flutit i land i Lundåkrabukten, söder om Landskrona, under helgen och nu går kvinnans målsägarbiträde Jon Anders Halse ut i Verdens Gang och bekräftar att det rör sig om 43-åringen. Senare under dagen bekräftade även polisen att det rör sig om kvinnan.

Kvinnan jobbade till vardags på en oljeplattform i Norge, men var i Landskrona för att fira jul med sin pojkvän. Det var också på väg hem från en krogkväll under juldagarna som hon försvann i hamnar i Landskrona. Pojkvännen har sedan tidigare utfäst en belöning för den som hjälper till att reda upp fallet.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.