”Glad i allt det hemska”

HÄSSLEHOLM 40 175 kronor.
Så mycket samlade Björn Andreasson med familj och vänner in, när Padel mot ALS anordnades i Hässleholm i lördags.

– Det känns superbra och gick över förväntan, säger Björn Andreasson efter att den första padelturneringen till förmån för ALS-forskning ägt rum.
Tidigare har han, tillsammans med familj och vänner, arrangerat fotbolls- och golfturneringar för att samla in pengar till forskningen om den i dagsläget obotliga nervsjukdomen.
Detta sedan Björns pappa Ola Andreasson för två år sedan fick diagnosen.

Turneringen pågick från morgon till kväll. På plats fanns förutom de 30 tävlande lagen, också drygt 140 åskådare som kom för att heja på deltagarna.
– Det var kul att vi var i Hässleholm den här gången, så att fler får upp ögonen för det vi gör, säger Björn, som uppskattar att flera vänner till fadern kom förbi.
– Pappa hade ett leende på läpparna i stort sett hela tiden.

För att möjliggöra evenemanget, har de fått stor hjälp av vänner och bekanta. Bland annat fick de låna padellokalen utan kostnad.
– Sen har vi haft hjälp av vänner som bland annat sålt mat och fotograferat evenemanget, berättar Björn.
Vinnarna i lördagens turnering – Joakim Rosander och Jimmy Martinsson. – belönades med var sin tröja och en stor pokal.
– Det är en fin vandringspokal som vi fått skänkt till oss, säger Björn och tillägger att även lagen på andra och tredje plats fick pris.
När turneringen var över kunde arrangörerna konstatera att de tillsammans samlat in 40 175 kronor. Det innebär att den totala insamlingen nu ligger på 319 994 kronor.
Pengarna går till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

Hela familjen Andreasson riktade ett stort tack på sociala medier till alla de som dykt upp samt på ett eller annat sätt stöttat genomförandet.
– Det betyder mycket för oss att det vi gör uppskattas. Att se pappa så glad ger oss energi att fortsätta arrangera liknande evenemang, säger Björn.

Nu blickar de framåt mot ett händelserikt år.
I sommar är det dags för en tredje fotbollsturnering i Röke. Sedan väntar en andra upplaga av golfturneringen i Skyrup, samt en dansgala i Tyringe, som de arrangerar tillsammans med Lions i byn.
– Eftersom det inte finns något botemedel och ingen av oss är forskare, så får vi göra det vi kan.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...