Annons

Husrannsakningar har koppling till Rimfrost

VINSLÖV Polisen genomförde i lördags kväll husrannsakningar på flera adresser i Vinslöv och påträffade såväl ammunition och en stöldanmäld motorcykel som narkotika. – Vi har varit behjälpliga i ett ärende som har kopplingar till Operation Rimfrost, säger Pär Cederholm, som är lokalpolisområdeschef i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Husrannsakningarna har gjorts på begäran av polisens utredningssektion och om de hör samman med tillslaget som gjordes i Tyringe förra veckan kan Pär Cederholm inte svara på.

– Jag kan inte säga bu eller bä om det eftersom jag inte känner till alla vindlingar och kopplingar i det ärendet, säger Pär Cederholm och fortsätter:

Annons

– Det är locket på så även om vår personal varit där berättar de inte för mig vad de hittat eftersom det råder förundersökningssekretess.

Ulla Karlbrink, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet och förundersökningsledare i ärendet som rör Operation Rimfrosts tillslag i Tyringe, vill inte svara på om det finns någon koppling mellan husrannsakningarna i Vinslöv och hennes utredning.

– Jag har inget mer att tillägga i mitt ärende. Om det görs husrannsakningar eller ej kan jag inte kommentera, säger hon.

Polisens besök i Vinslöv resulterade i alla fall i att en rad polisanmälningar upprättades. På en adress, där polisen enligt uppgift sökte efter en person vid 20-tiden, hittades vad som tros vara narkotika. Innehavaren av bostaden, en man i 30-årsåldern, är nu misstänkt för narkotikabrott.

Vid en husrannsakan strax före klockan 19 anträffades någon form av ammunition. Hur mycket det handlar om, eller av vilket slag, är inte känt, men fyndet resulterade i att en man i 35-årsåldern är misstänkt för brott mot vapenlagen.

Klockan 20.25 gjordes ytterligare en husrannsakan på en annan adress. Även där hittades ammunition, vilket har lett till att en man i 30-årsåldern är misstänkt för brott mot vapenlagen.

Tjugo minuter senare gjorde polisen husrannsakan på en tredje adress och hittade då en motorcykel som anmälts stulen, vilket fick till följd att en man i 35-årsåldern är misstänkt för häleri.

Under lördagen, oklart vid vilken tidpunkt, stoppades även en bilist på Lommarpsvägen som visade sig sakna behörighet för bil. Föraren, en man i 20-årsåldern, är nu misstänkt för grov olovlig körning.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons