Annons

Flera åtal blev en dom

Hässleholm Två män, 26 och 30 år gamla som åtalats för stöld friades av Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 28 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Två män, 26 och 30 år gamla som åtalats för stöld friades av Hässleholms tingsrätt. 26-åringen dömdes däremot till dagsböter för vårdslöshet.

Händelsen inträffade sommaren 2015 då polisen försökte få stopp på en bil som verkade misstänkt. När polisen beordrade stopp körde bilen iväg i hög hastighet genom tätbebyggt område och upp på en cykelväg. Förare iakttog inte heller väjnings- eller stopplikt.

Annons

Det visade sig vara 26-åringen som körde och han hoppade dessutom ur bilen när den var i rörelse. Det slutade med att bilen körde in i en parkerad bil. Båda männen försökte springa från platsen men fångades in av polisen.

Bilen visade sig vara stulen och i bilen fanns en stege som även den antogs vara stulen. Stölderna kunde däremot inte med säkerhet bindas till de båda männen varför de friades. 26-åringen dömdes däremot för dagsböter för vårdslöshet i trafik.

De båda männen stod även åtalade för försök till stöld på Coop Extra i Hässleholm. Foton visar att någon har försökt att ta sig in genom ett hål i taket. 30-åringen ska ha sagt i ett tidigare förhör att han visste att en stöld skulle begås i den aktuella butiken. Mannen menar däremot att han ska ha sagt så för att slippa ut från arresten. Inte heller här fanns någon bevisning som kunde leda till en fällande dom.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons