HSB öppnar Magnarpskolonin i sommar

Hässleholm/Magnarp HSB Skåne arrangerar några veckors sommarkollo på Magnarpskolonin redan i sommar.
Hässleholm • Publicerad 28 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det säger bostadsföretaget i ett pressmeddelande, dagen efter att det blev klart att Hässleholms kommun säljer kolonin till bolaget för 4,5 miljoner kronor.

– Att köpet äntligen har gått igenom känns otroligt roligt. Vi har längtat efter att återigen kunna erbjuda barn att åka på kollo i denna idyll och nu blir det verklighet, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne.

Hässleholms kommun och HSB har drivit koloni tillsammans under flera år. Första året var 2010 men sedan 2016 har koloniverksamheten på Magnarpskolonin vid Skälderviken, varit vilande.

– Nu när överlåtelsen har gått igenom kommer denna verksamhet åter att kunna starta och Hässleholms kommun kommer att ha fortsatt tillgång till platser på kollot till självkostnadspris, heter det i pressmeddelandet.

Utöver kollo ska HSB använda Magnarp till föreningslivet med möjlighet att hyra ut.

Kolonin som ligger på Skepparens väg, har fungerat som sommarkoloni i varje fall sedan 1937.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.