Ligister saboterade hennes thaimatvagn

OSBY Thaninjittra Innala blev förtvivlad när hon kom till sin thaimatvagn på tisdagen. Förödelsen var total inne i vagnen och mat för tusentals kronor måste slängas.
Osby • Publicerad 29 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Thaninjittra Innala blev förtvivlad när hon upptäckte inbrottet i hennes matvagn. Bland annat hade en strömkabel saboterats vilket lett till att maten i kylarna förstördes.                                               Foto: Maja Ögren Andersson
Thaninjittra Innala blev förtvivlad när hon upptäckte inbrottet i hennes matvagn. Bland annat hade en strömkabel saboterats vilket lett till att maten i kylarna förstördes. Foto: Maja Ögren Andersson

– Jag förstår inte hur människor kan göra så här. Det är tredje gången jag drabbas. Det är så tråkigt, säger hon och slår förtvivlat ut med händerna.

Någon eller några har öppnat en lucka i fronten på vagnen och på så vis tagit sig in. En strömkabel hade saboterats vilket fick till följd att maten i kylarna förstördes.

– Där förvarades mycket, både kyckling, kött och räkor som bara fick slängas och jag måste beställa nytt, säger hon.

Det är första gången som någon lyckas att ta sig in i vagnen. Tidigare har det gjorts försök att bryta upp vagnen utan att lyckas.

Thaninjittra har tillsammans med sin syster drivit verksamheten på torget vid Coop i åtta år.

Under åren har de byggt upp en kundkrets med många stamkunder.

– Allt stöd gör mig glad. Det här gör förstås att jag förlorar mycket pengar. Både en hel dags inkomster och det som har förstörts, konstaterar hon.

De objudna gästerna kom också över ungefär en tusenlapp i kontanter som förvarades i en kassalåda som hade slagits sönder.

Nu återstår det för Thaninjittra att få besked av försäkringsbolaget hur mycket hon kan få i ersättning.

Några spår efter vandalerna har polisen inte men tar tacksamt emot vittnesuppgifter.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.