Racingtalangen tar ett kliv uppåt i karriären

motorsport 16-årige Eric Nilsson från Glimminge klar för Memphis Racing och V8 Thunder Cars.
Östra Göinge • Publicerad 29 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Eric Nilsson.
Eric Nilsson.

Eric Nilsson tar ett kliv uppåt i karriären. 16-åringen från Glimminge blir en av de yngsta förarna någonsin att köra V8 Thunder Cars.

Nilsson kommer att köra en Chevrolet Camaro för Åhusbaserade Memphis Racing och i höst blir det final på tyska Hockenheim tillsammans med NASCAR Whelen Super Series.

Erbjudandet om att ta nästa steg i karriären kom redan i år och nu går han alltså från framhjulsdrivna fyrcylindriga bilar till bakhjulsdrivet, åtta cylindrar och 450 hästar under huven.

Eric Nilsson närmast bubblar av känslor när han pratar om kommande säsong. Han är exalterad, förväntansfull och lycklig – samtidigt som en del av honom fortfarande har lite svårt att inse hur långt han har kommit i sin racingkarriär redan som 16-åring (han fyller 17 i februari).

Förra säsongen var minst sagt händelserik. Hösten innehöll en masskrasch, en demolerad bil, nybilsbygge i raketfart – och en andraplats som snygg slutpunkt för en bitvis strulig säsong.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.