Annons

Kina ställer in all fotboll

Sport Det fruktade coronaviruset som sprids i Kina gör att det kinesiska fotbollsförbundet beslutat att senarelägga starten av all fotboll i landet.
Sport • Publicerad 30 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Kina ställer in all fotboll på alla nivåer i landet på obestämd tid. Foto: Kim Do-hun/Yonhap via AP
Kina ställer in all fotboll på alla nivåer i landet på obestämd tid. Foto: Kim Do-hun/Yonhap via AP

Beskedet från det kinesiska fotbollsförbundet kom under natten till torsdag svensk tid.  Första avsparken i landets högsta liga skulle ha skett den 22 februari och det är i nuläget oklart när premiären blir av, enligt Reuters.

För bland annat fotbollspelaren Nikola Djurdjics, som i dagarna gick från allsvenska Hammarby till den kinesiska andra divisionen och laget Chengdu Better City, blir det att vänta på ett startdatum.

Annons

Det kinesiska damlandslaget skulle ha spelat OS-kval i fotboll mot Thailand, Taiwan och Australien i Wuhan. Kvalet har flyttats till Sydney och den kinesiska damlaget sitter just nu i är i Australien i karantän på ett hotell i Brisbane, skriver AFP.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons