På onsdag fyller Ove Nilsson på Sjögläntan 90 år. ARKIV

Födelsedag

90 år fyller den 5 februari Ove Nilsson. Han är sedan två år tillbaka bosatt på Sjögläntan i Vinslöv. För många vinslövsbor är han mest känd under namnet ”Ove på Konsum”.
Ove är född i Kopparöd och har i tidigare reportage berättat om hur han varje dag fick gå fyra kilometer för att komma till skolan i Värestorp.
Som 12-åring började han jobba hos lanthandlaren i Röetsved och året därpå kom han till konsum i Knislinge. Därefter arbetade han i konsumbutikerna i Broby och Glimåkra innan han blev butikschef och styckmästare i KBS-butiken i Kristianstad.
1958 flyttade Ove Nilsson till Vinslöv som föreståndare för Kooperativa. Butiken flyttade sedan till nybyggda lokaler och ändrade namnet till Konsum.
På 80-talet blev det tjänst på Konsum i Näsby och 1984 blev han köttmästare på Obs i Hässleholm, där han arbetade fram till sin pensionering.
Ove Nilsson har alltid varit engagerad inom föreningslivet. Han var med och startade Tennisklubben i Vinslöv, där han var ordförande i 18 år.
Det blev sex år vid klubban för Tallparken, som han var med om att rädda 1976. Han har dessutom varit ordförande i Vinslövs arbetarekommun, ledamot av kretsstyrelsen, med i ABF-styrelsen, ledamot i fullmäktige, nykterhetsnämnden och hälsovårdsnämnden.
Ove har varit fackligt engagerad och har ett stort intresse för snickeri. Motorcyklar har varit ett annat intresse genom åren, och han köpte sin första motorcykel på slutet av 1940-talet och har gjort många resor innan det blev dags att ställa hojen åt sidan.