Lena Hallengren (S). Foto: TT

En extra miljard till sjukvården i Skåne

Skåne Region Skåne får nästan en miljard kronor extra under 2020 av regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, till att förbättra tillgängligheten i sjukvården.

Pengarna kan användas till att förstärka primärvården, korta cancerköerna, stärka förlossningsvården samt att stärka förutsättningarna för vårdens medarbetare.
– Regeringen investerar mer pengar än någonsin för en stärkt nära vård. Vi satsar också miljardbelopp på förlossningsvården och kvinnors hälsa, cancervården och på ökad patientsäkerhet. För Region Skåne innebär det totalt 991,1 miljoner extra till hälso- och sjukvården. Det kommer göra stor skillnad för befolkningen i regionen, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Varje region får pengar om den kortar väntetiderna till besök inom specialistvården eller till operation, jämfört med föregående år – oavsett vilken nivå man startar från. Regionerna kan även få pengar om de har en redan hög uppfyllnadsgrad av vårdgarantin, eller om de uppvisar god tillgänglighet till primärvården, i barn- och ungdomspsykiatrin eller till återbesök inom den specialiserade vården.
Totalt satsar regeringen och SKR 12,45 miljarder kronor på hälso- och sjukvårdssektorn.

Dagens fråga

Åt du semla under fettisdagen?

Loading ... Loading ...