Annons

Lurade köpare på tusentals kronor

Osby • Publicerad 7 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

I januari i fjol annonserade kvinnan ut en mobiltelefon och en person nappade på erbjudandet. Köparen betalade 2 219 kronor – men fick ingen telefon. Kvinnan har enligt domen erkänt gärningen.

I april lurade kvinnan på nytt en person via internetsajten. Den här gången lovade hon att leverera en fullt fungerande iPad, som köparen betalade 2 400 kronor för. Men istället levererades en icke fungerande iPad.

Annons

Vid ytterligare två tillfällen, i maj i fjol, tog den 26-åriga kvinnan betalat för varor (en mobiltelefon för 2 000 kronor samt en iPad för 1 879 kronor) som hon sen inte levererade till köparna. Hon har erkänt båda gärningarna.

Kvinnan förekommer under åtta avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, bland annat för bedrägeri och penningtvätt. Tingsrätten påpekar dock att kvinnan har gjort stora förändringar i sitt liv; hon har fått god man, kontaktperson och boendestödjare. Hon har också förklarat att hon gärna genomgår något av Frivårdens program.

Mot bakgrund av dessa förbättringar dömer tingsrätten henne till skyddstillsyn samt att genomgå programverksamhet som Frivården finner lämplig.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons