Enkel resa för Rökedamerna

innebandy 15–1 mot tabelljumbon Lönsboda i onsdags och i går 10–1 mot nästjumbon Åstorp/Kvidinge. Röke har verkligen inte behövt förta sig för att plocka sina poäng.
Hässleholm • Publicerad 9 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Cajsa Engdahl visade vägen för Röke med sina fyra poäng (två mål och två assists). Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Röketränaren Benny Sand varnade lite för Åstorp/Kvidinge som i sina senaste matcher haft med en del rutinerade spelare som skulle kunna ställa till det, men så var inte fallet. Och frågan är om det hade hjälpt om de varit med.

Matchen var i praktiken en 60 minuter lång press mot gästernas mål och deras målvakt Maya Mäkelä, och utan hennes storspel hade Rökes segersiffror blivit betydligt större. Det var också tack vare henne som det dröjde knappt tolv minuter innan Frida Gustafsson spräckte nollan.

I andra perioden såg det ungefär likadant ut med ett första Rökemål efter halva perioden och sedan ytterligare tre hemmamål. Skillnaden var att gästerna tilläts reducera, ett mål som då betydde 8–1.

Anmärkningsvärt var att Hanna Johansson som mot Lönsboda svarade för sju poäng den här gången fick lämna planen poänglös.