Annons

Familjefridskränkare får åtta år i fängelse

Hässleholm • Publicerad 10 februari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Hässleholms tingsrätt. Foto: Sofia Åström/Arkiv
Hässleholms tingsrätt. Foto: Sofia Åström/Arkiv

Mannen uppgav i tingsrättsförhören att allt som hans fru och barn berättat var lögn. Han hade aldrig slagit, hotat, tvingat, ofredat eller kränkt någon i sin familj. Han beskrev också äktenskapet som väldigt bra, och att andra var avundsjuka på honom och hans fru.

Annons

I berättelserna som frun och barnen lämnade var det inte alls en varm och omtänksam pappa som porträtterades, utan en fångvaktare.

I de ljudinspelningar som tingsrätten tagit del av framgår att mannen blivit mycket arg och skrikit på sina familjemedlemmar, och att han tillrättavisar familjen och inte intresserar sig för andras åsikter.

Annons

Åtalet omfattade 34 särkilda händelser och nio generella, i fråga om misshandel, olaga hot och olaga tvång. Tingsrätten konstaterar att målsägandenas berättelser är samstämmiga men olika, vilket tyder på att de inte är inlärda. Dessutom är de ”detaljerade i sådan grad att de också måste vara självupplevda”.

Mannen döms för grov kvinnofridskränkning av frun, och grov fridskränkning i fyra fall av barnen.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons