Annons

Hittade vapen hos misstänkt langare

Östra Göinge • Publicerad 12 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

När polisen vid 13-tiden på tisdagen patrullerade i Glimåkra fick patrullen syn på en man som de valde att kontrollera.

Under kontrollen av mannen, som visade sig vara i 18-årsåldern, uppstod en misstanke om narkotikainnehav. Därför valde polisen att genomföra en husrannsakan i mannens bostad på samma ort.

Annons

I bostaden anträffades en mängd narkotikaklassade tabletter samt ett vapen mannen saknar licens för. Polisen misstänker att tabletterna är pirattillverkade och mängden var så pass stor att man misstänker att mannen haft dem för att sälja dem vidare.

Hur stor mängd tabletter handlar det om?

– Så pass stor mängd att man misstänker att han säljer dem. Det verkar inte rimligt att han själv använder så många tabletter, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen vill i nuläget inte gå närmare in på vad för typ av vapen det handlar om. Dock uppger man att det ska handla om någon form av handeldvapen.

Den misstänkta narkotikan och vapnet beslagtogs av polisen och mannen misstänks nu för narkotikabrott i överlåtelsesyfte samt vapenbrott.

Han ska inte ha frihetsberövats.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons