Annons

Bilist på cykelbanan straffas

HÄSSLEHOLM Den vid tillfället knappt 30-årige mannen framförde sin bil på en cykelbana i Hässleholm så att en cyklist tvingades väja.
Hässleholm • Publicerad 13 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Den vid tillfället knappt 30-årige mannen framförde sin bil på en cykelbana i Hässleholm så att en cyklist tvingades väja. Bilisten körde sedan in i ett träd.

Mannen gick till polisen, som körde honom till psykakuten. Tester visade sedan att mannen haft cannabis i blodet när han körde bilen.

Annons

Knappt fem år efter händelsen meddelades dom under torsdagen.

Åklagaren ville döma mannen för grovt rattfylleri, på grund av hur han framförde bilen, men tingsrätten valde att bara döma honom för normalgraden av brottet. Detta eftersom det inte ansågs ställt utom rimligt tvivel att det var mannens psykiskt dåliga mående som låg bakom hans oförmåga att framföra bilen på ett betryggande sätt, och inte cannabispåverkan.

Mannen döms dessutom för grov olovlig körning för året därpå, vilket han erkänt.

Påföljden blir 50 dagsböter à 50 kronor. Tingsrätten har i sin bedömning tagit hänsyn till att mannen satt frihetsberövad i två dygn efter incidenten på cykelbanan.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons