Döms efter surfplatteinnehav

VITTSJÖ

En surfplatta som tillhörde Karlskrona kommun stals, och dök senare upp hos en man i Vittsjö. Nu döms mannen för häleri.
Mannen själv hävdar att han tog emot surfplattan från en person som bad honom formatera den, då personens barn råkad skriva in fel lösenord. Den nu dömde genomförde arbetet, och väntade sedan på att den som beställt arbetet skulle komma och hämta surfplattan, vilket aldrig skedde. Inte heller svarade personen i telefon.
Till slut spårades surfplattan till Vittsjö.
Mannen som hade stöldgodset i sin besittning döms till villkorlig dom och 50 dagsböter à 50 kronor för häleri. Tingsrätten bedömer att arbetet som mannen gjort med surfplattan inte är att betrakta som reparationsarbete, utan snarare en ombearbetning som skulle göra det svårare för den rättmätiga ägaren att få tillbaka sitt gods.

Dagens fråga

Åt du semla under fettisdagen?

Loading ... Loading ...