Annons

Fler väljer att åka med tåg

Nyheter Under 2019 ökade antalet resor med SJ. Tågbolaget sålde hela 34,3 miljoner resor vilket är en ökning med hela 2,5 miljoner resor jämfört med året innan.
Publicerad 13 februari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: News Øresund
Foto: News Øresund

Det är framförallt inom kategorin "affärsresande" där ökning har varit markant i antal tågresor under 2019 då fler svenskar valde att ta tåget vid jobbrelaterade resor.

Även vid punktligheten har det gått bättre för SJ:s tåg under 2019. Sammanlagt anlände nio av tio SJ-tåg inom fem minuter från utsatt tid vilket är det bästa resultatet sen det branschgemensamma målet på 95 procents punktlighet fastställdes 2013.

– Vi har under flera år lagt stor kraft på att komma tillrätta med punktlighetsproblemen och det är väldigt roligt att vi nu ser effekterna av det, säger Crister Fritzson, SJ:s vd i ett pressmeddelande.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons